Razlog 1: Hitreje pečena
Opeke so velika toplotna masa in zadržijo veliko vročine, ki jo proizvede goreči les, nato pa jo lahko sevajo nazaj v hrano iz vseh strani. Po drugi strani je z običajnimi pečicami zgodba drugačna, saj so le te bistveno manj vroče in ne omogočajo enakega učinka sevanja toplote, kar povzroči, da se pica znotraj peče dlje časa.
Razlog 2: Edinstven dimljen okus
Kuhanje oziroma peka z lesom daje hrani tisti dimljen okus, ki ga je v običajnih pečicah nemogoče dobiti. Pomembno je tudi vedeti, da lahko dimljen okus spreminjamo s tem, ko uporabljamo različne vrste lesa. Najbolj priporočena je uporaba bukovega in hrastovega lesa, vendar sta oljka ali brin tudi odlični izbiri.
Razlog 3: Edini pravi način peke neapeljskih pic
Verjetno je tudi to glavni razlog za nakup krušne peči. Pristna neapeljska pica mora izpolnjevati več zahtev, kot so testo, vzhajanje, hidratacija itd. Ponavadi le krušne peči zagotovijo zadostno vročino za peko prave neapeljske pice, katero pečemo približno 3 minute na 450 stopinjah.